Psiholoģijas tests: kā pagātnē neatrisinātie konflikti ietekmē tevi un tavu nākotni!

 

Kad tas izdarīts, saloki lapu 4 daļās un pēc tam atloki atpakaļ. Tagad tava lapa ir sadalīta 4 taisnstūros. Šajā tabulā redzams, ko apzīmē katrs taisnstūris:

1. Racionālais4. Nākotne
2. Pagātne3. Neapzinātais

Ar tiem cilvēkiem, kurus tu esi ierakstījis 1. taisnstūrī, tev vairāk ir racionālas, vairāk saprātā nekā emocijās balstītas attiecības, pat ja jūs esat tuvi un lieliski saprotaties. Arī konflikti, kas atzīmēti šajā taisnstūrī, balstīti loģikā un racionalitātē, bieži vien tie ir par materiālām lietām. Arī vērtības šajā taisnstūrī balstās loģiskos apsvērumos un/vai ir materiālas.

2.taisnstūrī ierakstītie cilvēki pārsvarā saistīti ar tavu pagātni. Arī konflikti šajā taisnstūrī vairāk velkas tev līdzi no pagātnes. Vērtības – senas un nostiprinājušās, tādas, kas nav mainījušās jau ilgu laiku, bieži vien tās ir kolektīvās vērtības, tādas, kas pārmantotas no paaudzes paaudzē.

Ar 3. taisnstūrī ierakstītajiem cilvēkiem ir tā – tev viņi ir emocionāli tuvi (vai tāli), bet tu īsti neapzinies, kāpēc tas tā ir. Ja šajā laukumā esi atzīmējis kādu konfliktu, visticamāk, arī tā raksturs tev nav īsti izprotams un risinājums slēpjas kaut kur zemapziņā. Arī ar vērtībām ir līdzīgi – tev tās ir svarīgas, bet tikai tava zemapziņa varētu precīzi formulēt, kāpēc.

4.taisnstūris reprezentē nākotni – cilvēkus, konfliktus un vērtības, kuriem būs nozīme tavā nākotnē. Ja šajā laukumā esi ierakstījis kādu mirušu cilvēku, tas nozīmē, ka tava pieredze ar viņiem, viņu atstātās atmiņas spēlēs lomu tavā nākotnē.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru