2019. gada 9. augusts uz valsts robežas un valsts iekšienē

Piektdien, 9. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

• Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Albānijas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu Grieķijas identifikācijas apliecības. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

• Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

• Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Krievijas, trīs Ukrainas un divi Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

• Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas nepilsonei

Terehovas robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas nepilsone, kuras pase nav derīga ceļošanai. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 14 personas – četrus Latvijas, trīs Krievijas, divus Baltkrievijas, divus Lietuvas, vienu Uzbekistānas, vienu Izraēlas un vienu Latvijas pilsoni.

Papildu informācija:

Jolanta Babiško,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste,

tālr. 67075617, mob. 20364206, e-pasts: [email protected]

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru