Pirmo reizi mamma 37 gadu vecumā, bet toties 4 reizes laimīgāka nekā citi

Otrdienas rītā, 23. jūlijā Sanktpēterburgā, 37 gadus veca grūtniece kļuva par mammu uzreiz četriem mazuļiem. Krievijas Ziemeļu galvaspilsētas iedzīvotāja laida pasaulē trīs zēnus un vienu meiteni.

Pirms tam Sanktpēterburgas Pediatrijas medicīnas universitātes Perinatālā centra ārsti pāris mēnešus kārtīgi novēroja sievietes stāvokli. Ārstiem pat nācās mākslīgi aizkavēt dzemdības trīs nedēļas. Galu galā bērni gribēja piedzimt jau trīsdesmit otrajā grūtniecības nedēļā. Bērni nāca pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību. Kopējais četrotnes svars ir tikai septiņi kilogrami. Pats mazākais zēns sver piecsimt četrdesmit gramus. Bet meitenes svars ir gandrīz pusotrs kilograms.

Uzreiz pēc dzemdībām zēnus un meiteni aizveda un jaundzimušo patoloģijas nodaļu. Pagaidām viņi visi vēl ir ļoti vāji, toties bērni elpo patstāvīgi. Vēl nav zināms, kad bērnus izrakstīs no slimnīcas.
Interesanti, ka Pēterburgas iedzīvotāja kļuva par māmiņu pirmo reizi. Un uzreiz viņai izdevās dzemdēt četrus bērnus.

Turklāt sievietei netika veikta mākslīgās apaugļošanas procedūra, pēc kuras bieži dzimst dvīņi. Iespēja, ka piedzims četrīši ir viena no septiņiem simtiem. Starp citu, pasaulē slavenākajām četrītēm – māsām Matiasām šajā gadā palika jau 17 gadi.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru