Zēns bruņurupucis: dzimumzīme uz bērna muguras bija tik liela, ka izskatījās kā bruņurupuča bruņas

Retas un vienkāršas, milzīgas dzimumzīmes rodas apmēram 1 no 20 tūkstošiem bērnu, bet vadošais ķirurgs, kurš apņēmās ārstēt šo zēnu,  nosauca par vissliktāko gadījumu, kādu viņš jebkad ir redzējis. Pastāstīsim jums visu sīki par šo mazo varoni, kuram izdevās pārvarēt lielu slimību uz sava ķermeņa.

Bruņurupuča zēns no Kolumbijas

8 gadus vecais Didjē Montalvo no Kolumbijas slimoja ar retu slimību, kas pazīstams kā iedzimts melanocītisks nevus, plaša dzimumzīme uz ķermeņa.

Zēna dzimumzīme bija tik liela, ka jau sešus gadus viņa bija pārklājusi visu viņa muguru kā bruņurupuča apvalks, par to viņam bija iesauka “bruņurupuča zēns”.

Reta dzimumzīme – iedzimts melanocītisks nevus – sastopams aptuveni 1 no 20 tūkstošiem jaundzimušo, bet vadošais britu ķirurgs, kurš brīvprātīgi pieteicās ārstēt un operēt bērnu, Didjē stāvokli raksturoja kā vissliktāko, kādu viņš jebkad ir redzējis.

Didjē dzīvībai nopietni ietekmēja audzējs, kas aptvēra vairāk nekā pusi no viņa ķermeņa, tāpat kā slimības dēļ, tā arī tāpēc, ka tas būtiski samazināja zēna pašpārliecību.

Dzimtas ciema iedzīvotāji Kolumbijas lauku apvidos Dienvidamerikā izvairījās no viņa un viņa ģimenes, un viņa mātei reiz pat teica, ka tā ir viņas vaina – jo viņa grūtniecības laikā redzēja Saules aptumsumu.

Ģimene bija pārāk nabadzīga, lai varētu veikt šo operāciju, taču zēna dzīve mainījās, kad vietējā laikrakstā tika publicēts viņa aizkustinošais stāsts.

Lasi vēl: Noskaidro – Ko tu uzskati par galveno attiecībās

Pēc ilgas gaidīšanas zēna ģimene beidzot nosūtīja viņu uz kara slimnīcu, kur viņam tika veikta divu stundu operācija, kuras laikā izaugums tika veiksmīgi likvidēts.

Pēc operācijas sajūsmināts zēns atbildēja reportieriem:

“Es ar nepacietību gaidu iespēju iziet saulē bez krekla un peldēties kopā ar draugiem.”

Lūk, te arī būs video.

Avots:

headinsider

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru