Zemgaļu svētki „Tērvetei 800”

Šogad jau sešpadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu vidū. Šogad aprit 800 gadi, kopš Tērvetes vārds pirmo reizi minēts rakstos.

Svētki norisināsies trīs dienu garumā, tajos tiks akcentētas seno zemgaļu materiālās un garīgās kultūras vērtības.

Piektdien, 9.augustā, ar zinātniskajiem lasījumiem par Tērvetes senvēsturi uzstāsies Mg.hist. N.Jērums (LV), Dr.hist. E.Vasiļauskis (LT) un Dr.hist. T.Baranauskas (LT). Sākums plkst.11:00, norises vieta – LVM Dabas parka Tērvetē informācijas centra ēka, dalība bezmaksas.

Piektdienas vakarā ap plkst.18:00 Tērvetē pulcēsies moto kluba “Shadows” biedri ar saviem spēkratiem. No plkst. 20:00 Tērvetes estrādē uzstāsies folkmetāla un metāla grupas „STEEL MUSTANG”, „YOMI”,”STAGNAT PROJECT”, pēc 23:00 diskotēku vadīs DJ Alex.

10. un 11.augustā Tērvetē svētki turpināsies ar koncertiem, senajiem rituāliem, amatnieku prasmju demonstrējumiem kalēju un dzintara apstrādes darbnīcās un loku šaušanas turnīriem. Varēs apskatīt Tērvetes koka pils trīs stāvos izvietoto ekspozīciju. Pils pagalmā atkal mirdzēs šķēpi un rotas, iejusties senajā dzīvesveidā palīdzēs folkloras kopas un vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas un ārzemēm. Sestdien plkst.12:00 būs iespēja vērot moto kluba “Shadows” motociklu parādes braucienu, plkst. 13:00 festivāla dalībnieku gājiens un svētku atklāšana Tērvetes estrādē. No plkst. 17.30 uzstāsies septiņas smagā roka, folkmetāla, metāla un grupas, plkst 22.00 norisināsies Uguns šovs.

Pils apkārtnē vīri no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas demonstrēs Baltu maztautu un Livonijas bruņinieku cīņas, svētdien pēcpusdienā norisināsies neiztrūkstoša svētku noslēguma kauja – “Uzbrukums koka pilij”.

Abas dienas bērni tiks iepriecināti ar dažādiem dzīvniekiem no Trušu pilsētiņas (truši, kazas, tītari, pīles, nutrijas u.c.), kā arī norisināsies amatnieku tirgus, kur lieli un mazi varēs iegādāties dažādus mājražotāju gardumus un amatnieku darinājumus.

Ieejas maksa estrādē – 10.00 eiro, bērniem līdz 8 gadiem un pensionāriem bez maksas.

Ieejas maksa Tērvetes koka pilī – pieaugušajiem 5.00 eiro, skolēniem, pensionāriem 3.00 eiro

Sīkāka informācija un svētku programma: www.lielkenins.lv, tālr. 26950975

Svētkus organizē biedrība „Latviešu karavīrs” sadarbībā ar Tērvetes novada domi, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, AS „ Latvijas valsts meži”, Zemgales plānošanas reģions un SIA “Lielķēniņš’.

Papildu informācija:

Tālr. 28 309 394

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru