Uzziniet, kādi augi ir atbilstoši katrai telpai

Starp augiem, kurus mēs audzējam mājās, ir tādi, kas attīra gaisu, nomierina nervu sistēmu, uztur koncentrāciju, tiem piemīt spēcīga vai viegla smarža, ārstniecības augi vai tie, kurus virtuvē var izmantot kā garšvielas.

Bet starp istabas augiem ir sugas, kas var izraisīt alerģiju, kā arī indīgi augi, kurus vajadzētu turēt prom no bērniem un mājdzīvniekiem. Piemēram, augi ar pārāk spēcīgu un uzmācīgu aromātu nav piemēroti guļamistabai, jo tie var pasliktināt mūsu miega kvalitāti. Tāpēc ir svarīgi zināt, ziedus pēc telpas nozīmēšanas.

Viesistabas augi:

Ziediem viesistabā vajadzētu radīt harmonisku atmosfēru, kurā ir pietiekami daudz apstādījumu un svaiga gaisa. Augu lielums un skaits ir atkarīgs no viesistabas lieluma, taču parasti ir iespējams audzēt lielākus augus. Piemērots viesistabai: Hilodendrs, fikuss, dracēna, hlorofīts , alveja.

Guļamistabas augi:

Ziediem guļamistabā vajadzētu būt bez smaržas vai izstarot ļoti vieglu un smalku smaržu. Vislabāk ir iespēja attīrīt toksīnu gaisu. Piemērots: Spatifīla: jasmīns, alveju, orhideja, krizantēma

Virtuves augi:

Ļoti piemēroti ir virtuvē audzēt garšvielas:  Piparmētru, oregano, rozmarīnu, lavandu, salviju,  alvejas, jasmīns, ģerānijas, acālijas.

Bērnistabas augi:

Jautājumā par ziediem vai  ir jābūt bērnistabā. Vairums ekspertu uzskata, ka 1-2 augi nav problēma, ja tie nav indīgi vai tiem ir pārāk spēcīgs un kairinošs aromāts. Bērnu istabai laba izvēle būtu: krizantēma, ģerānijs, bambuss, alveja, hibisks.

Vannasistabas augi:

Mitrs gaiss un dabiskās gaismas trūkums ir problēma lielākajai daļai istabas augu. Tomēr ir tādas sugas, kuras mīl tieši tādus apstākļus un bez problēmām dzīvo vannasistabā. Tie ir:  hlorofits, bambuss, aglaonēma, paparde ,spatifīla,.

Darba kabineta augi:

Darba vietā ir svarīgi audzēt augus, kas absorbē kaitīgos toksīnus un atsvaidzina gaisu, kā arī tādus, kas palielina koncentrāciju un darbspēju. Piemēroti: begonija, dracēna, ciklamena, kaktuss, acālija, citrusaugļi.

Priekštelpas augi:

Sliktā gaisma koridorā ir problēma lielākajai daļai augu. Turklāt vieta bieži ir ierobežota, tāpēc jums vajadzētu izvēlēties augus, kas ir kompakti un kuriem nav nepieciešams daudz saules. Laba izvēle: sparģeļi, dracēna, gardēnija, begonija.

Avots:

infohome

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru