Saaukstēšanās un gripa paaugstina insulta un sirds problēmu risku. Svarīga informācija visiem!

Divi jauni pētījumi ir atklājuši saikni starp gripu un paaugstinātu insulta un koronāro artēriju slimības risku.

Abos pētījumos tika pētīta pacientu vēsture Ņujorkā, lai noteiktu, vai gripas simptomi ir saistīti ar paaugstinātu insulta vai koronāro artēriju slimības (CAD) risku.

Koronāro artēriju slimība, ko sauc arī par sirds slimību vai aterosklerozi, attīstās, ja vienā no kakla artērijām rodas plīsums, un šī plīsums ļauj asinīm noplūst artēriju sienas slāņos.

Pirmajā pētījumā zinātnieki no Kolumbijas Universitātes Ārstu un ķirurgu koledžas analizēja gandrīz 31 000 cilvēku datus, kuri 2014. gadā bija hospitalizēti ar išēmisku insultu.

Uzzini visu patiesību par savu likteni ar šīs ķīniešu metodes palīdzību

Išēmisks insults ir insults, kas izraisa asins plūsmas bloķēšanu smadzeņu zonā ar smadzeņu audu bojājumiem un tās funkciju pārkāpumiem.

Pētījums parādīja, ka gripas simptomu klātbūtne palielināja insulta varbūtību par aptuveni 40 procentiem nākamo 15 dienu laikā.

Otrajā pētījumā vienas un tās pašas iestādes zinātnieki pētīja aptuveni 3800 cilvēku datus, kuriem no 2006. līdz 2014. gadam bija konstatēta koronāro artēriju slimība.

Pētījumā tika konstatēts, ka pēc gripas slimības attīstības risks palielinās par 50-60 preocentiem.

Rezultāti liecina, ka “gripa faktiski var izraisīt [dzemdes kakla artērijas] plīsumu,”- sacīja galvenā pētniece Madeleina Hantere.

Iemesls saslimšanai starp gripai līdzīgu slimību un insultu joprojām nav zināms, bet zinātnieki uzskata, ka tas var būt saistīts ar gripas izraisītu iekaisumu organismā.

Trīs punkti, kuru regulāra masāža var atvieglot sāpes mugurā. 3 minūtes un tava mugura būs kā jauna

Bet kopumā rezultāti liecina par gripas vakcīnu nozīmi, sacīja Dr Filips Goreliks, Mičiganas Universitātes Molekulārās medicīnas katedras profesors.

“Es domāju, ka cilvēkiem jādomā par laicīgu gripas vakcinācijas veikšanu,”sacīja Goreliks video intervijā ar Amerikas insulta asociācijai.

Noteikti dalieties šajā svarīgajā informācijā ar draugiem un tuviniekiem.

avots: noticias.r7.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru