Kāpēc kaķim patīk gulēt uz cilvēka un par ko tas liecina

Katrs no mums vismaz vienu reizi ir dzirdējis stāstu, ka mājdzīvnieks jūt īpašnieka mokas un apguļas uz sāpīgas vietas. Vai četrkājainie tiešām ārstē, vai tas viss ir izdomājums?

Uzvedības zinātniskais izskaidrojums

Parasti sāpes bieži izraisa iekaisums, kas paaugstina ķermeņa daļas temperatūru, kurā attīstās iekaisums. Citiem vārdiem sakot, kaķis izjūt šo siltumu un izvēlas tieši šo atpūtas vietu.

Mājdzīvnieks neseko līdzi saimnieka sāpēm. Protams, ir zooterapija, bet tās nav vērts pārvērtēt.

Kaķa psiholoģijas īpatnības

Neskatoties uz to, ka kaķis ir brīvību mīlošs dzīvnieks, viņi tomēr vēlas būt aizsargāti. Tāpēc kaķi bieži atrod atpūtu pie cilvēka kājām vai arī iekāpj jūsu gultā, lai gulētu. Arī dzīvnieks bieži cenšas paziņot par savām tiesībām, no šejienes arī sākas bezgalīgs cilvēka karš ar vilnu uz apģērba un dzīvoklī.

Miegs blakus cilvēkam dod iespēju kaķiem to apveltīt ar savu smaržu, ko cilvēki nejūt, bet citi dzīvnieki labi saprot un izjūt, ka cilvēks kādam jau pieder.

Vai ir vērts padzīt savu mīluli?

Ir tie, kas kategoriski iestājas pret gulēšanu ar savu mīluli, taču labāk kaķiem šo iespēju neatņemt. Tas var izraisīt negatīvas sekas. Dažreiz ļaujiet savam mīlulītim gulēt pie jums.

Lasi vēl: Eksperti pastāstīja, kurš var kļūt par alkoholiķi

Avots:

mk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru