Eksperti pastāstīja, kurš var kļūt par alkoholiķi

Čikāgas Universitātes speciālisti informēja, ka daži cilvēki, kuriem ar laiku attīstās alkoholisms, sākotnēji ir noteikts jutīgums pret alkoholu un izteiktāku pozitīvu reakciju uz to.

Pētījuma autori uzskata, ka cilvēki ar tik izteiktu reakciju pie alkohola pierod gandrīz uzreiz, nevis pamazām.

Pētījumā, kas sākās 2004.-2006. Gadā, piedalījās 190 brīvprātīgie ap 20 gadu vecumi. Visiem dalībniekiem šajā brīdī bija dažādas problēmas ar alkoholu. Tajā laikā visiem dalībniekiem bija dažādas problēmas ar alkoholu. Pētnieki pētīja dalībnieku izjūtas un emocionālās reakcijas, lietojot alkoholu laboratorijas apstākļos. Pēc 5 un 10 gadiem dzeršanas eksperiments tika atkārtots ar tiem pašiem cilvēkiem. 10 gadus subjekti katru gadu tika intervēti par to, cik bieži un cik daudz viņi lieto alkoholu, lai uzzinātu, kā mainās viņu atkarība no alkohola.

Kā pierādīja eksperiments, laika gaitā cilvēkiem, kuri lieto vairāk alkohola, patīkamo sajūtu smagums tikai palielinās un nemazinās. Izrādījās, ka lielāka jutība pret alkohola patīkamajām sekām noved cilvēkus pie alkohola atkarības attīstības riska. Personai rodas pastāvīga vēlme pēc prieka un attiecīgi pārmērīgas alkohola lietošanas.

Turklāt cilvēkiem ar alkohola atkarību ir nepatīkami redzēt cilvēkus, kuri var iedzert nedaudz alkohola un apstāties. Šī nepatika rodas tāpēc, ka paši to nevar izdarīt, jo viņu smadzenes savādāk reaģē uz alkoholu.

Pētījuma rezultātus var izmantot, lai izveidotu individuālas alkoholisma ārstēšanas metodes atkarībā no personas reakcijas uz alkoholu. Tas palīdzēs daudziem cilvēkiem izvairīties no atkarības no alkohola.

Lasi vēl: Tas, kā tu turi rokās savu telefonu, atklāj daudz ko par Tavu personību

Avots:

tltonline

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru