Dažus cilvēkus aizvaino tas, ko viņi paši tev vai citiem cilvēkiem ir darījuši. Lūk, ko vajag darīt

Šajā pasaulē ir daudz apjukušu cilvēku, un tu nešaubīgi satiksies ar kādu no viņiem.

Ļaunatminīgums ir toksisks ieradums. Par to ir labs sakāmvārds: “Nest aizvainojumu sevī – tas ir tas pats kā dzert indi un gaidīt, ka otrs cilvēks noindēsies.”

Kad cilvēks nes sevī aizvainojumu, tas kaitē viņam pašam. Tev nevajadzētu skart tevi, jo īpaši, ja tajā nav tavas vainas.

Daži cilvēki apvainojas uz tevi par to, ko paši tev nodarījuši.

Viņi apvainojas par to, kā tu reaģēji uz viņu rīcību: zaudēji savaldību vai ignorēji. Ja tu zaudēji savaldību, viņi apvainojas uz tavu agresiju. Ja ignorēji – viņi apvainojas par to, ka neļāvi viņiem izpausties vēl trakāk.
Ar šādiem aizvainojumiem nav viegli tikt galā, bet ir pāris metodes kā izlabot vai vismaz uzlabot situāciju:

Pajautā, ko tu vari darīt.

Pilnīgi iespējams, ka tava reakcija uz šī cilvēka rīcību bija pilnībā attaisnojama un adekvāta, bet vienalga nebūtu par ļaunu izrādīt iniciatīvu. Kad kāds tur uz tevi ļaunumu, viņš gaida no tevis pirmo soli. Viņš vēlas, lai tu izlabotu situāciju.

Tad veic šo soli! Pajautā, ko tu vari darīt, lai izlabotu situāciju. Tas dos tev iespēju nolīdzināt vainu, bet vienlaikus liks viņam paskatīties uz sevi un aizdomāties par savu reakciju.

Saproti, kāpēc viņam ir vajadzīgs šis aizvainojums.

Ja kāds tev ir aizvainojis, bet pats apvainojas, nevajag ņemt no viņa piemēru un apvainoties. Labāk padomā, kāpēc viņam tas ir vajadzīgs. Ko nācās pārdzīvot šim cilvēkam? Iespējams, viņš ir pieradis ieņemt aizsardzības pozīciju? Iespējams, viņam ir pamats domāt, ka visi vēlas viņu aizvainot?
Cilvēki, kas atrodas attiecībās ar narcisiem un manipulatoriem, vai, kuri pārdzīvojuši smagus notikumus pagātnē, bieži uzceļ ap sevi sienu, bet aizvainojums palīdz nostiprināt šo sienu. Tas nenozīmē, ka viņiem ir taisnība, bet, ja tu vēlies labot situāciju, ir svarīgi ņemt vērā šo aspektu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru