3 “avārijas” paņēmieni, kā tikt galā ar īpaši trauksmainām domām

Vienmēr aktuāli.

Cilvēka psihe – tas ir tik ļoti neparedzams mehānisms, ka jūsu spēja normāli funkcionēt reizēm nevar beigt pārsteigt. Patiesi, reizēm nav nemaz tik vienkārši sevi savaldīt, vai ne tā?

Lūk, kāpēc ir tik svarīgi pie rokas turēt pozitīvās domāšanas avotus. Tie palīdz mums palikt “gaišajā” psihiskā līdzsvara pusē.

Bet, ko darīt, ja mūsu dzīvē iezogas negatīvisms? Sākumā tas sagrauj prātu, tāpēc labāk sākt ar sapratni par to, kā šī negativitāte parādās, un pēc tam ķerties pie detalizētas apspriedes, kā to neitralizēt.

Negativitāte var parādīties spontāni, un bieži vien tas notiek vissatraucošākajā veidā. Tā jūs varat pusdienot ar kolēģi, un te jūsu galvā pēkšņi rodas doma: “Ārprāts, viņš ir tik stulbs! Un arī zeķes viņam ir katra savā krāsā!”

Vai arī jūs atrodaties sapulcē, un jūs pēkšņi pārņem spēcīga vēlēšanās piecelties un aiziet, skaļi izsakot neapmierinātību par to, cik briesmīgs vadītājs jums ir.

Negācijas var sākt dzīvot savu dzīvi mūsu psihes ietvaros. Un ļoti bieži mēs to priekšā sajūtam savu bezspēcīgumu.

Jautājums ir par to, kā iemācīties efektīvi valdīt mūsu prāta negatīvos aspektus?

Lūk, 3 paņēmieni, kā tikt galā ar biedējošajām, negatīvajām domām:

1. Saprotiet, ka tas ir normāli.

Negatīvās domas nevar nosaukt par “sociāli pieņemamām”, tāpēc maz, kurš gribēs atzīties, ka patiesībā notiek viņa prātā. Bet tas var būt īsts viltīgu intrigu katls.

Es to zinu, ņemot vērā savu 25 gadus ilgo mentoringa praksi. Mani klienti vienmēr bija līdzsvaroti, veiksmīgi ģimenes cilvēki, kuriem ir darbs, komercuzņēmumi un pieaugušo pienākumi. Tas ir, normāli cilvēki.

Un tomēr, ja parokamies viņu domās, tad pat vislabsirdīgākais un mierīgākais cilvēks vienmēr parādīja savu tumšo pusi.

Un tas ir pilnīgi normāli. Man vēl nav nācies sastapt cilvēku, kurš patiesi dziļi sevī necīnītos ar saviem skeletiem skapī. Ja jūs esat pietiekoši apzinīgi, lai pamanītu sevī biedējošas domas, tad varat sevi apsveikt. Jūs neesat vieni, un kompāniju jums var sastādīt pilnīgi katrs cilvēks uz šīs planētas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru