ZZS aicina valdības vadītāju neatkāpties no solījuma par neapliekamā minimuma palielināšanu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde, trešdien, 7. augustā, vērtējot valsts budžeta 2020. gadam veidošanas procesu, vienojās paust atbalstu valdību veidojošo partiju iecerei no nākamā gada divkāršot ar ienākuma nodokli neapliekamo minimumu.

Arī valdības vadītājs Krišjānis Kariņš jau vairākkārt uzsvēris nepieciešamību pēc šādām izmaiņām nodokļu regulējumā.

“Koalīcijas nodokļu politikas attīstības komitejā šonedēļ izskanējusi apņemšanās no 2020. gada dubultot neapliekamo minimumu. ZZS šādu soli viennozīmīgi atbalsta, lai gan strādājošajiem, gan pensionāriem palielinātos rīcībā esošais ienākums,” uzsver ZZS valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

ZZS valdes priekšsēdētājs izsaka cerību, ka valdību veidojošās partijas un premjers K.Kariņš neatkāpsies no apņemšanās par neapliekamā minimuma celšanu, tādējādi atkārtoti pieviļot sabiedrību. Jau pirms 13.Saeimas vēlēšanām partijas solīja būtiski palielināt gan neapliekamo minimumu, gan minimālo algu un minimālās pensijas apmēru, tomēr, veidojot šā gada budžetu, šīs ieceres netika īstenotas.

E.Tavars aicina valdības vadītāju uz izlēmīgu rīcību un nevilcināties virzīt šī jautājuma skatīšanu valdībā un Saeimā. Valdības koalīcija jautājumā par neapliekamā minimuma dubultošanu var pilnībā rēķināties ar ZZS atbalstu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru