“Viņa mani izglāba”: vai tiešām kaķi uzņem cilvēku slimības

Vai mūsu kaķi tiešām var pasargāt mūs no nepatikšanām, uzņemot sev nāvējošas kaites.

Internets ir pilns ar stāstiem, ko stāsta kaķu īpašnieki. Šie cilvēki ir pārliecināti, ka iemīļotais mīlulis ir savācis slimību, atbrīvojot savu saimnieku no tuvojošās nāves.

Jau sen zināms, ka mājas mīluļi lieliski jūt saimnieka stāvokli, būdams savdabīgs radars, kas uztver gan noskaņojuma pārmaiņas, gan veselības pasliktināšanos. Cilvēki bieži pamanīja, kā kaķis tiek novietots uz sāpīgas vietas – šajā gadījumā viņš spēlē dzīvu sildīšanas paliktni, un viņa ņurdēšanai – un tas ir zinātniski pierādīts – ir relaksējoša iedarbība. Jūsu iecienītās liemeņa siltums ir sava veida anestēzija. Mājdzīvnieka un cilvēka bioenerģētiskā mijiedarbība nebūt nav mīts, bet gan sen pierādīts fakts.

Tātad, kas notiek, ja īpašnieks ilgstoši slimo?

Pēdējo trīsdesmit gadu laikā veterinārās klīnikas ir saskarušās ar faktu, ka kaķi arvien biežāk cieš no cilvēkiem raksturīgām slimībām, un iepriekš šādu gadījumu bija maz. Kā piemērs – cukura diabēts, kas pārsteidz arvien vairāk un vairāk. Onkoloģija, sirds slimības – šo slimību biežums dzīvniekiem ir palielinājies.

Izslēgsim mistiskas parādības un citpasaules spēkus – ar to ir piesātināti īpašnieku stāsti, stāstot, kā dārgais pūkainais purniņš šo slimību pārņēma sev.

Tas viss attiecas uz pašu dzīvnieku psiholoģiju. Īpašnieks ir slims, viņam ir drūms garastāvoklis, stress, trauksme par savu dzīvi, depresija – it īpaši, ja runa ir par sarežģītu diagnozi.

Kaķi uzskata cilvēkus par lieliem kaķiem, radiniekiem – jā, un tas arī ir pierādīts. Jūsu stress ir viņa stress, jo kaķis bieži saskaras ar cilvēku vairāk nekā citi.

Kaķi ir piesieti pie saimnieka. Bet viņi neprot runāt, un pēc viņu izturēšanās reizēm nav iespējams uzminēt, ka viņi kopā ar saslimušo un depresīvo saimnieku jūt arī vislielāko satraukumu un spēcīgāko stresu. Un tas ir “starta poga”, kas izraisa kaķa slimību. Īpaši, ja pūkainajam bija kaut kāda slimība, vājā veselība, pārciestās slimības.

Cilvēks pēc tam var atgūties – ārsti nonāk glābšanā, medikamenti vai ķermeņa imunitāte palīdz atbrīvoties no slimības. Bet ne vienmēr ir iespējams palīdzēt mazajam kaķa ķermenim, kuram stresa dēļ ir izveidojušās vai pasliktinājušās slimības. Gadās, ka veterinārārsts ir nespējīgs, gadās, ka saimnieks novēloti pamanīja pasliktinošos mājdzīvnieka stāvokli – pūkains, kā saka, dodas uz varavīksni. Tā dzimst pārliecība, ka mājdzīvnieks uzņēmis saimnieka slimību pats. Un tas daļēji ir taisnība, kā redzat. Rūpējieties par sevi un saviem mājdzīvniekiem!

Lasi vēl: Kādā dzīves periodā tu šobrīd dzīvo

Avots:

krasnodarmedia

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru