Vasara – kāzu sezona! Ieteikumi kā saposties dodoties uz svinīgo pasākumu

Klāt tradicionālais kāzu mēnesis – augusts. Saņemts ielūgums uz kāzām! Šī ziņa vienmēr atnes prieku! Viena no pirmajām domām, kas ienāk prātā, visbiežāk dāmām – Ko vilkt mugurā? Frizūra, grims? Šīs jomas speciāliste Dita Grauda, TK Spice modes blogere, iesaka, kā rīkoties un kādas izvēles ir labākās šajā svētku laikā.

Veikalu plaukti ir pilni ar ziedu apdrukām un cita stila vasaras apģērbiem, bet kāda stila un krāsas apģērbs ir piemērotākais kāzu viesim? Tāpat ar make-up un frizūru – redzēti dažādi video, bet kas piestāvēs tieši Tev un būs piemērots dodoties uz svinīgo pasākumu? Zemāk rakstā, vairāki interesanti padomi, kā un ko izvēlēties labāk.

Vai kāzās ir dreskods?

“Vienmēr ir vērts kārtīgāk ielūkoties ielūgumā un viss taps skaidrs – nereti tajā ir norādīts vēlamais kāzu apģērbs jeb dreskods: to vēlams ievērot, jo lielas atkāpes no dreskoda var likt justies neērti gan Tev, gan citiem.”

Maigie pasteļtoņi, vienmēr piestāv kāzām

“Baltā kleita lai paliek līgavai, tāpēc sievietēm nevajadzētu izvēlēties baltas krāsas kleitas. Izņēmums – ja pats jaunais pāris vēlas, lai visi viesi ierodas baltos tērpos. Sievietes var izvēlēties gaisīgākas kleitas maigos pasteļtoņos, savukārt vīriešiem pieļaujams gaišas krāsas un vieglāka auduma, piemēram, lina uzvalks, kam pieskaņots atbilstošas krāsas krekls un kurpes. Vīrieši ar kreklu toņu izvēli, protams, var variēt, taču, ar baltu krāsu nekad nekļūdīsies. Labāk izvēlēties akcentu – kaklasaiti ar apdruku.”

Saulesbrilles un cepure – stila elements sievietēm

“Ja kāzu ceremonija notiek ārpus telpām, droši vari nēsāt arī saulesbrilles. Pirmkārt, nebūs jāmiedz acis un labāk saskatīsi ceremonijā notiekošo. Otrkārt, fotogrāfijās nebūs saulē saviebta seja! Cepures – kāpēc gan ne? Vasarā kāzu ceremonijās ārpus telpām sievietēm ir pieļaujamas arī cepures. Tiesa, cepuri nenēsā pie vakarkleitas, tāpat nav pieņemts nēsāt cepuri, ja tā aizsedz skatu citiem cilvēkiem – viņi ir nākuši skatīties uz jauno pāri, nevis Tavu galvassegu!”

Piemērots make-up Tavam stilam

“Make-up viesiem labāk izvēlēties maigos toņos ar nelielu spīdumu. Lūpu krāsu var pieskaņot tērpam, aksesuāriem vai, piemēram, ziedu pušķim, ko dāvinās līgavai. Var arī vadīties pēc sava individuālā stila – ja dod priekšroku gotu vai punk-rock stilam, tad izteiksmīga kosmētika tikai papildinās kopējo tēlu.”

Perfekts matu sakārtojums

“Veidojot frizūru, izvērtē, vai un kā tā piestāvēs Tavai sejai. Ar prasmīgi piemeklēta matu sakārtojuma palīdzību izskatu ir iespējams uzlabot pāris sekundēs. Ja Tava seja ir apaļīga, izvairies no apjomīgām frizūrām, kuru kuplums sākas deniņu zonā. Savukārt, ja Tavas sejas lielākais trumpis ir izteiksmīgi vaigu kauli, izcel tos, veidojot atbilstošu frizūru, piemēram, viļņainas Holivudas lokas.”

Rīts pēc svinībām

“Rīts pēc kāzām ir teju tikpat svarīgs brīdis kā kāzu vakars, tāpēc, sievietēm ir jāsapošas kleitās, bet vīriešiem – kreklos. Nākamajā rītā vari vilkt, piemēram vienkārša silueta kleitu, kas akcentē vidukļa līniju, savukārt vīrieši var izvēlēties brīvāka stila bikses un kreklu”, atklāj Dita Grauda.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru