Baltkrievija veiks EDSO bruņojuma kontroles novērtējuma vizīti Latvijā

No 29. līdz 31.jūlijam četri Baltkrievijas bruņoto spēku virsnieki Latvijā veiks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) bruņojuma kontroles novērtējuma vizīti.

Novērtējuma vizītes mērķis ir apmeklēt Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, lai pārbaudītu, vai ikgadējā EDSO iesniegtā vispārējā militārā informācija par šo vienību atbilst ziņotajam.

Lai palielinātu atklātumu un uzticību kaimiņvalstu starpā, 2004. gadā Latvija un Baltkrievija noslēdza divpusēju vienošanos par papildu uzticības un drošības pasākumiem. Šī vienošanās paredz papildu bruņojuma kontroles vizīšu uzņemšanu, detalizētāku informācijas apmaiņu par bruņotajiem spēkiem, ekspertu tikšanos un militāro mācību apmeklējumus.

EDSO ietvaros un saskaņā ar Vīnes dokumentu, kam pakārtota arī Latvijas un Baltkrievijas divpusējā vienošanās, Latvija katru gadu uzņem pārējo EDSO dalībvalstu pārstāvjus, kas ierodas Latvijas bruņoto spēku vienībās, lai veiktu militārās inspekcijas un novērtējuma vizītes. Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā.

Analoģiski arī Latvija veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes pārējās EDSO dalībvalstīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru