Sadarbībā ar augstskolu Vācijā RSU bagātinās topošo policijas virsnieku izglītību

Kopēji studiju materiāli, vieslektori kriminālistikā un kibernoziedzībā, studentu pieredzes bagātināšana Vācijā, stiprinot starptautiskās misijās nepieciešamās zināšanas, piemēram, par bojāgājušo identifikāciju dabas katastrofu gadījumos – šie ir tikai daži no ieguvumiem, ko sniegs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) nupat uzsāktā sadarbība ar Lejassaksijas Policijas akadēmiju. Plānots, ka sadarbība ar Vācijas pilsētā Nīnburgā bāzēto augstskolu ieņems taustāmas aprises jau 2019./2020. akadēmiskajā gadā, un lielākie ieguvēji no tās būs topošie Valsts policijas vecākie virsnieki, kas studē programmā Policijas darbs.

Kā uzsver RSU Juridiskās fakultātes docētāja Aelita Zīle, jaunuzsāktā sadarbība pavērs jaunas iespējas gan Latvijas, gan Vācijas pusei. RSU šādi tiks stiprināta jau astoņus gadus ilgusī sekmīgā sadarbība ar Valsts Policijas koledžu policistu sagatavošanā kopīgajā profesionālā bakalaura studiju programmā Policijas darbs, piemēram, piesaistot kompetentus ārvalstu speciālistus un sagādājot studentiem iespēju bagātināties augstskolā Vācijā. Savukārt ar Lejassaksijas Policijas akadēmiju RSU var piedāvāt savu intelektuālo un materiāltehnisko potenciālu, piemēram, daloties zināšanās kiberdrošības vai tiesu medicīnas jautājumos, kuros RSU ir spēcīga ekspertīze.

Sadarbības līgumu abu augstskolu pārstāvji noslēdza pavasarī, kad RSU delegācija viesojās Vācijā, kur kopīgi ar kolēģiem no Austrijas, Norvēģijas, Francijas, Šveices, Spānijas, Īrijas un Nīderlandes, klātesot tādām starptautiskajām organizācijām kā Aquapol, Francijas apvienotajam pārrobežu policijas centram un Dānijas apvienotajam pārrobežu policijas centram, dalījās pieredzē par veidu, kā tiek sagatavoti nākamie darbinieki policijas dienestam.

Starptautiskā sadarbība sekmētu arī RSU ieplānotās struktūrvienības izveidi tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu apmācībā, tostarp arī ieplānoto profesionālā maģistra studiju programmas Ekonomiskā drošība un doktora studiju programmas Iekšējās drošības politika un menedžments izstrādi, norāda RSU Juridiskās fakultātes dekāns profesors Andrejs Vilks.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru