“Groupe Bruxelles Lambert” uzsāk ekskluzīvas sarunas par globālā klientu apkalpošanas un biznesa procesu ārpakalpojumu līdera “Webhelp” grupas iegādi

2019. gada 9. jūlijā “GBL” paziņoja, ka tā uzsāk ekskluzīvas sarunas, lai iegādātos lielāko daļu “Webhelp” grupas akciju. Sarunās piedalās “Webhelp” grupas dibinātāji un akcionāri Olivjē Duā (Olivier Duha) un Frederiks Žusē (Frédéric Jousset), kuri saglabās savu līdzšinējo lomu kā uzņēmuma vadītāji un darbosies vadības komandā.

“Webhelp” ir dibināts 2000. gadā, un šodien tas ir viens no vadošajiem klientu apkalpošanas un biznesa procesu ārpakalpojumu (BPO) sniedzējiem pasaulē. Kopš 2015. gada, kad par tā investoru kļuva investīciju kompānija “KKR”, “Webhelp” divkāršojis savus apmērus. Savukārt 2019. gadā uzņēmums plāno sasniegt 1,5 miljardu eiro apgrozījumu. “Webhelp” izstrādā inovatīvus risinājumus, apvienojot konsultāciju pakalpojumus, tehnoloģiskos risinājumus un daudzkanālu komunikācijas apstrādes spējas, nodarbinot 50 000 darbiniekus vairāk nekā 35 valstīs. Šie sasniegumi ir dabiskās un ārējās izaugsmes stratēģijas rezultāts, kuru “GBL” ir iecerējusi saglabāt un paātrināt, cieši sadarbojoties ar uzņēmuma līdzdibinātājiem un vadības komandu.

Šobrīd “Webhelp” vērtība tiek lēsta 2,4 miljardu eiro apmērā. Šī darījuma rezultātā “GBL” iegūtu vairākumu “Webhelp” akciju. Paredzams, ka juridiskā dokumentācija tiks parakstīta līdz augusta sākumam – pēc tam, kad būs saņemtas regulatora atļaujas darījuma slēgšanai 2019. gada 4. ceturksnī.

“GBL” valdes priekšēdētājs Jans Geljēns (Ian Gallienne) sacīja: “Mēs esam gandarīti kļūt par Olivjē Duā, Frederika Žusē un vadības komandas partneriem, lai turpinātu sekmīgu “Webhelp” attīstību un atbalstītu uzņēmuma izaugsmi ceļā no Eiropas čempiona par globālu līderi. Šis darījums notiek saskaņā ar “GBL” izvirzīto mērķi palielināt nekotēto aktīvu īpatsvaru.”

Olivjē Duā un Frederiks Žusē atzina: “Mēs pateicamies investoram “KKR” par tā ieguldījumu pēdējo 4 gadu laikā, un ar pārliecību savā vidū uzņemam “GBL”, lai kopīgi uzsāktu jaunu izaugsmes un investīciju posmu. Vadības komanda ir izvēlējusies akcionāru, kurš ir pazīstams ar savu ilgstošo atbalstu uzņēmumiem ar starptautiskiem mērķiem, kāds ir arī “Webhelp””.

“KKR” direktors Staņislas Dežusinū (Stanislas de Joussineau) norādīja: “Mēs esam lepni par to, ka pēdējo 4 gadu laikā bijām Olivjē Duā, Frederika Žusē un izcilās “Webhelp” vadības komandas partneri, izveidojot vienu no vadošajiem biznesa procesu ārpakalpojumu sniedzējiem pasaulē. Mūsu sadarbības laikā “Webhelp” ir divkāršojis savus ieņēmumus līdz 1,5 miljardiem eiro un palielinājis savu darbinieku skaitu pasaulē no 30 000 līdz vairāk nekā 50 000. Mēs ticam, ka uzņēmumam ir spēcīgs potenciāls izaugsmei nākotnē, un vēlam “Webhelp” un “GBL” panākumus arī turpmāk.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru