Francijā vārnas parkā sākušas vākt atkritumus. Par to tās saņem ēdienu

Sešas vārnas, kas apmācītas savākt cigarešu izsmēķus un gružus, tika nosūtītas “strādāt” uz vēsturisku Francijas parku, ziņo “The Guardian”.

Puy du Fou ir vēsturisks atrakciju parks, kas atrodas Rietumfrancijā. Tas ir ļoti populārs tūristu vidū – parku katru gadu apmeklē vairāk nekā 2 miljoni cilvēku. Tas padara to par otro populārāko atrakciju parku valstī (pirmajā vietā ir Parīzes Disnejlenda).

“Mērķis ir ne tikai uzturēt parku tīru, bet arī parādīt, ka pati daba var iemācīt mums rūpēties par apkārtējo vidi”, sacīja Nikolā de Viljē parka Puy du Fou pārstāvis.

Krauķi no “tīrīšanas ” grupas, kurā ietilpst arī žagatas, kovārņi un vārnas, tiek uzskatīti par “īpaši gudriem” un pareizajos apstākļos “tiem patīk komunicēt ar cilvēkiem un nodibināt attiecības caur spēli”, sacīja Viljē.

Putni tiek mudināti tīrīt parku ar nelielu kārbu, kas katru reizi izdala putnu barības gabalu, kad tur ieliek izsmēķi vai nelielu atkritumu gabalu.

Pētījumi, kuru rezultāti tika publicēti žurnālā Current Biology, sniedz daudz pierādījumu tam, ka putni viegli atceras atsevišķu cilvēku izskatu un balsis, kā arī labi atceras viņu iepriekšējo pieredzi ar viņiem. Iepriekš zinātnieki jau zināja, ka vārnas labi atceras sejas, un jaunie pētījumi to vēlreiz apstiprināja.

Pat putni var iemācīties uzturēt tīrību. Kas ir ne tā ar cilvēkiem?

avots: theguardian.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru