Psihologs pastāstīja par “3 minūšu noteikumu”, par kuru jāatceras visiem vecākiem. Ja tev ir svarīgs tavs bērns

Psihologi apgalvo, ka eksistē viens ļoti svarīgs noteikums saziņā ar savu bērnu. To dēvē par “trīs minūšu noteikumu”.

Noteikums vienmēr ir sagaidīt bērnu ar tādu pašu prieku, kā jūs sastopaties ar draugu, kuru neesat redzējis daudzus gadus. Nav svarīgi, vai jūs atgrieztos no pusstundas brauciena uz veikalu, nāktu mājās no darba vai no komandējuma.

Parasti viss, ar ko bērns ar tevi grib dalīties, tiek izteikts pirmajās satikšanās minūtēs. Tāpēc ir tik svarīgi, lai šo laiku nepalaistu garām.

Daudzi vecāki intuitīvi seko trīs minūšu noteikumam. Piemēram, kad bērns tiek paņemts no skolas, viņi vienmēr apsēžas bērnu acu līmenī, satiekoties apskauj un saka, ka viņi trūkst. Savukārt citi vecāki vienkārši paņem bērnu pie rokas, saka „ejam” un turpina runāt pa tālruni.

Pārnākot no darba, nekavējoties pievērsiet visu uzmanību bērnam. Atpūtieties un paspēlējaties ar viņu. Jums ir dažas minūtes, lai apsēstos pie viņa, pajautātu viņam par pagājušos dienu un noklausītos viņa atbildes.

LASI VĒL: 

Lūk, kāpēc tev savs vīrietis ir jāmīl kā sievietei, nevis kā mātei

Un pēc tam jūs varat iet ēst vai skatīties ziņas. Ja jūs nepiešķirsiet bērnam šo uzmanību, viņš visu vakaru sekos, pieprasot saziņu, uzmanību un mīlestību.

Uzmanību: svarīgs nav saziņas ilgums, bet gan emocionālā tuvība!

Dažreiz dažu minūšu intīmas sarunas bērnam nozīmē daudz vairāk nekā visa kopā pavadītā diena, ja jūs kaut kur citur esat savās domās.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, ukraiņi velta ne vairāk kā 1,5 stundas nedēļā, lai sazinātos ar saviem bērniem. Un tas nav vissliktākais rezultāts: piemēram, poļi vidēji veltīs bērnam tikai 4 minūtes dienā!

Tas, ka mēs pastāvīgi esam aizņemti ar mūsu rūpēm, nepadarīs mūsu bērnus laimīgus, pat ja mums šķiet, ka mēs to darām viņu pašu labā.

Bērniem ir ļoti nepieciešams sazināties, viņiem ir vajadzīgs savs dzīves piemērs.

LASI VĒL: 

Ko par vīrieti liecina tas, kāda veida apakšveļu viņš nēsā

Bet vecākiem un bērniem ir atšķirīga izpratne par frāzi „pavadīt laiku kopā”.

Pieaugušajiem pietiek ar to, ka bērni ir tuvumā, kad viņi darbojas pa māju vai dodas uz veikalu.

Bērniem tajā pašā laikā kopīga laika pavadīšana nozīmē acu kontaktu, kad vecāki apsēžas līdzās, noliek malā mobilo telefonu, pārstāj domāt par savām pieaugušo lietām un nepievēršas citām lietām.

Protams, vecākiem ne vienmēr ir laiks spēlēt ar bērniem, bet tādos brīžos jums vajadzētu darīt tikai to, ko bērns vēlas. Nepiedāvājiet viņam savas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Bērns nekad neatvērsies, ja viņš uzskatīs, ka komunikācijas laikā jūs domājat par kaut ko citu.

Laiks ir nepielūdzams un bērni ātri izaug. Tāpēc nezaudējiet laiku un sāciet veidot uzticības pilnas attiecības jau tagad!

Bet triju minūšu likums jums tajā palīdzēs!

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru