Pāris no Viļņas noformēja dzīvokli kā seriālā “Černobiļa” un tagad to izīrē

Pakāpeniski intereses vilnis par Černobiļu sāka mazināties, kolīdz beidzās HBO seriāls. Lai pilnībā noklusis tas nav. Tā, piemēram, Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis apsolīja izveidot “zaļo” koridoru tūristiem “slēgtajā” zonā.

Bet kāds jauns pāris no Lietuvas atrada nesliktu veidu kā nopelnīt it kā ar šķietami parastu dzīvokli. Domājams, ka lielākajai daļai nav noslēpums, ka slavenā seriāla lielākā daļa tika filmēta Viļņā, kur kadrā vairākkārtīgi nokļuva dzīvoklis, kurš pieder Rasai Jusaitei un Linasu Markišauskas.

Dzīvoklis atrodas Viļņas priekšpilsētā, Fabijeņiškes rajonā, kur HBO uzņēma ainas, kas demonstrē dzīvokli Pripjatā. Dažos kadros var ieraudzīt pat balkonu.

Dzīvesvieta pieder jaunā vīrieša vecvecākiem, bet pēc viņu nāves viņš neko dzīvoklī nemainīja.

Linas ir fotogrāfs, un darba dēļ viņam nākas daudz ceļot, tāpēc dzīvoklis lielākoties ir tukšs. Toties tagad vīrietis veiksmīgi var izīrēt dzīvokli.

“Viss šajā dzīvoklī: interjers, galda piederumi, pat gultas veļa – ir tieši tādi, kā parādīti seriālā. Bija tik nereāli skatīties seriālu šajā dzīvoklī. Pieredze bija aizraujoša, mēs jutām, ka ceļojam atpakaļ laikā”, – iespaidos dalījās jaunais pāris.

Gandrīz viss šajā dzīvoklī vīrietim palika mantojumā no vecmāmiņas, vēlāk par neparasto izīrējamo dzīvokli rakstīja vietējā prese. Tad cilvēki sāka sūtīt Linasam daudzas to laiku mantas, kuras, godīgi sakot, viņam nav vajadzīgas.

Nodrošināt dzīvokli tā laika stāvoklī nebija sarežģīti. Gandrīz nekas nebija jāmaina, izņemot ledusskapi. Lai nebojātu atmosfēru, tika nolemts noņemt mūsdienu priekšmetus, bet to vietā novietoja vecus padomju laika analogus.

Kā norāda dzīvokļa īpašnieki, īrnieki var pilnībā novērtēt, kā bija būt pat padomju pilsoni, bet ar mūsdienu vajadzībām. Diennakts šajā dzīvoklī izmaksās 70 dolāru.

Jānorāda, ka dažādos interneta tīklos dzīvoklis iemantojis milzīgu popularitāti, cilvēki burtiski stāv rindā. Protams, lielākā daļa ir cilvēki no Rietumiem, jo vietējiem iedzīvotājiem šāds interjers mēdz būt nevis atšķirība, bet drīzāk sūra realitāte.

avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru