Oļega Šepsa prognozes 2021. gadam: “Mēs esam uz katastrofas sliekšņa”

Saskaņā ar amerikāņu futurologa prognozēm 2021. gadā Zeme piedzīvos globālus plūdus. Globālās sasilšanas dēļ ledāji kusīs, bet jūras līmenis sāks celties.

 

Ilgtermiņā jau tuvākos 20 gados tas var novest pie tā, ka daudzi reģioni  nonāks zem ūdens. Klimata pārmaiņu zinātnieki jau daudzus gadus prognozējuši, ka turpinoties esošajām klimata tendencēm, izmaiņas mūsu planētas ekosistēmā un izskatā var kļūt neatgriezensikas.

Lasi arī: Spalvas, sveces, dažādas smaržas. Šīs ir tikai dažas zīmes, kas liecina, ka mirušais tuvinieks cenšas ar tevi sazināties

Pēdējie gadi bijuši karstākie novērojumu vēsturē. Vētras kļuvusās specīgākas, plūdi specīgāki un postošāki, bet sausuma periodi garāki! Tas visas ir izmaiņas, kuras jau desmitiem gadu atpakaļ prognozēja klimata zinātnieki.

Tiesa, Latviju šīs kataklizmas skars mazāk, jo mūsu valsts atrodas salīdzinoši lavēlīgākā situācijā un klimata joslā (tiesa, arī Latviju var skart sausuma periodi un plūdi)!

Bet globāli  meža ugunsgrēki, globāli plūdi pieņemšoties spēkā, un 2021. gads nebūšot ražīgs gads. Visas šīs kataklizmas veicinās badu un nopietnas problēmas.

Pēc zinātnieku paustā, pasaules okeāns pašlaik ir siltāks nekā agrāk, un spēcīgs sausums Amerikā un Eiropā uzņems apgriezienus. Nabadzīgajās valstīs var sākties humānā krīze, bet turīgās valstis piedzīvos smagus plūdus, sliktu ražu un viesuļvētru sezonas.

 

 

 

Lasi vēl: Meitene filmēja sevi pie ūdenskrituma un nejauši nofilmēja šo. Cilvēkiem redzot šo video asaras tecēja pār vaigiem kā pupas

Pasaule vienmēr ir tikusi galā ar kataklizmām, taču tagad visi spēki un resursi tiek novirzīti cīņai pret infekciju. Vērojams brīvu darbaroku trūkums, un valstu kasēs trūkst līdzekļu. Tomēr daudzi zinātnieki uzskata, ka drīz nedienas beigsies un cilvēki būs pozitīvi noskaņoti.

 

Ne viss ir arī tik melns, kā izskatās. Respektablais žurnals The Economist savā maetriālā prognozē, ka 2021. gads varētu kļūt par pagrieza punktu cīņā par klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanu un planētas glābšanu. 

Daudz kas būs atkarīgs no tā, vai valstu līderi spēs vienoties par kopīgu plānu klimata pārmaiņu ietekmes mazinšanai. Jau tagad ir panākts būtisks progress attiecībā uz alternatīvo enerģijas avotu izmaksu mazināšanu un efektivitāti. Piemēram, daudzās pasaules valstīs saules enerģija, izmaksu ziņā jau kļuvusi lētāka par fosilās enerģijas izmantošanu.

 

 

Avots:

progorod58

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru