Nekad neievieto mazu bērnu fotogrāfijas sociālajos tīklos!

Nu paaudzes paaudzē ir zināms, ka vecākiem, jo īpaši mammām, savs bērns ir pats, pats. Pat vārnu mamma, apbrīnojot savu mazuli, saka: “Mans krāšņais, baltais putns.”

Šādu pārāk mīlošu ambīciju dēļ bērni bieži cieš. Vecāki redz tikai savu bērnu, un tas arī viss. Bet šis bērns ir cilvēks ar savu, pat ja tas ir atšķirīgs, pasaules redzējums. Viņam ir savs garīgums, savas vērtības, kas parasti nesakrīt ar mātes koncepcijām. Lasīt citu cilvēku vēstules mēs uzskatām par nepieklājīgu rīcību, bet tajā pašā laikā mēs varam atļauties mierīgi ielūkoties mūsu bērnu tālrunī vai apskatīt bērnu klēpjdatora, planšetdatora apmeklējumu vēsturi. Un tas ir tiešs iebrukums bērna personīgajā telpā, bet nez kāda iemesla dēļ mēs to neuzskatām par apkaunojošu rīcību.

Tieši tāpat ir nepieklājīgi publicēt savu bērnu fotogrāfijas sociālajos tīklos.

1. Nepublicē bērnu foto sociālajos tīklos. Nepārkāp bērna tiesības uz privāto dzīvi. Nav zināms, vai viņam patiks foto, uz kuru tu skaties ar tādu sajūsmu?

2. Nepublicē foto, par kuru viņam būs ārkārtīgi kauns savu vienaudžu vidū. Tas ir tiešs tava bērna autoritātes bojājums, it īpaši, ja fotogrāfijā viņš ir kails iekritis peļķē.

3. Pats foto ir lieka informācija par viņu pašu un viņa dzīvi, Neizvieto fotogrāfijas mājas, skolas, sporta zāles priekša. Tās var izmantot pilnīgi sliktos nolūkos.
Mēs ceram, ka tie, kas darīja līdzīgas lietas, pārskatīs savu pozīciju.

avots: zaya.su

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru