KĀ PIESAISTĪT NAUDU. 5 lietas, kas jāpaspēj pirms Jaunā gada

Tiecoties pēc finansiālās labklājības, daudzi cilvēki vēršas pie ticējumiem. Un patiesībā ir diezgan daudz māņticību par to, kā piesaistīt naudu. Gandrīz visi ir dzirdējuši, ka mājā ir aizliegts svilpot, un ja kreisā roka niez, tad būs peļņas gūšana.

Tomēr ne visi zina par lietām, kuras ieteicams darīt pirms Jaunā gada. Zīmes, kas ir aktuālas ne tikai decembrī, bet arī citos mēnešos.

PĀRSKAITI SAVU NAUDU

Labāk iekāpt Jaunajā gadā, skaidri zinot savu budžetu. Skaidra nauda jāskaita, kārtīgi to salokot. Ir pieņemts uzskatīt, ka nauda mīl saudzīgu un cienījamu attieksmi – nav ieteicams papīrnaudu saburzīt.

Tautas ticējumi vēsta, ka naudas maks nedrīkst palikt tukšs – tajā vienmēr ir jāglabā vismaz viena banknote vai monēta, tās var paslēpt atsevišķā nodalījumā.

Padoms, ka nauda ir jāskaita, var būt noderīga arī tiem, kuri kategoriski netic tradīcijām. Gada beigas ir piemērots laiks, lai analizētu izdevumus un tos pārdalītu, kā arī 12 mēnešus iepriekš izveidotu finanšu plānus.

MAINIET SĪKNAUDU UZ PAPĪRNAUDU

Kārtējais ticējums, ko daudzi ievēro ne tikai pirms Jaunā gada, attiecas uz maiņu. Mēdz teikt, ka lielu naudu nevar mainīt pret mazu naudu, pretējā gadījumā var iestāties finanšu krīze.

TICĒJUMI PAR NAUDU

Tomēr atgriezenisko situāciju vērtē pozitīvi – ja apmainītu sīknaudu uz papīrnaudu, tad var piesaistīt bagātību, vēsta tautas ticējumi.

Tas nenozīmē, ka pret sīknaudu ir atļauts izturēties nicinoši – tās nevar mētāt kur pagadās, nemaz nerunājot par izmešanu. Parasti monētas tiek pieņemtas kā žēlastības.

IZMETIES VECOS ČEKUS

Saskaņā ar tautas uzskatiem, čeku glabāšana makā vai blakus naudai ir aizliegta. Atgādinājums par šādiem veciem tēriņiem var radīt nevajadzīgus un izšķērdētus tēriņus.

Lai nebūtu nabadzības, iesaka veikt noteiktu rituālu mājā – nolikt zem galdauta banknoti vai monētu. Vecie cilvēki noliek monētu zem sliekšņa.

SALABOJIET SANTEHNIKU

Viena no lietām par naudu un ūdeni nāk no Austrumiem – tiek uzskatīts, ka ja krāns pastāvīgi noplūst, tad finanses iet tikpat ātri.

Tāpēc daudzi seko līdzi tam,  vai krāni ir labi aizvērti un vai santehnika, ieskaitot tualeti un virtuvi, darbojas pareizi. Ja mājā ir problēmas, tad ir pienācis laiks tos novērst.

ADODIET PARĀDUS

Daudzi zina, ka iekāpjot Jaunajā gadā ar parādiem nav vislabākā zīme. Tāpēc labāk no tiem atbrīvoties un nevilcināties līdz 31. decembrim. Starp citu, tiek uzskatīts, ka labāk ir atgriezt naudu dienas pirmajā pusē.

Pie tam daudzi ievēro noteikumus, ko dod ar labo roku, un ko ņemt  ar kreiso roku. Tas attiecas ne tikai uz parādiem, bet arī parastiem norēķiniem veikalos un pat naudas saņemšanai bankomātā.

Mēdz teikt arī, ka rokās naudu nevar pasniegt, bet jāliek tās, piemēram, uz galda.

Lasi vēl: Kura meitene ir vispievilcīgākā? Jūsu izvēle atklās daudzas jūsu personības detaļas.

Avots:

cheltv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru