8 lietas, kuras ir bīstami dāvināt tuviniekiem

Dāvanas tuviniekiem ir vienmēr atbildīgs un aizraujošs notikums. Katram priekšmetam ir slepena nozīme un savs simbolisms, un dažas lietas vispār nav pieņemts dāvināt. Tiek uzskatīts, ka viņi spēj negatīvi ietekmēt jaunā īpašnieka likteni, piesaistot nelaimes un neveiksmes.

Tāpēc ir svarīgi būt ļoti uzmanīgiem, izvēloties dāvanas.

Rokas pulkstenis

Rokas pulksteņi ir aizliegti kā dāvana mīļajiem. Tajā ir daudz māņticību. Lielākajā daļā valstu tiek uzskatīts, ka pulksteņa dāvināšana ir neveiksmīga, slimības, strīdi, finansiālas problēmas.

Ķīnieši cenšas turēties tālāk no šīm dāvanām. Hieroglifs, kas apzīmē pulksteni, ir ļoti līdzīgs tam, kurš attēlo nāvi. Austrumos ir pārliecināti, ka no pulksteņa dāvināšanas brīža, sāk skaitīt laiku līdz cilvēka dzīves beigām.

Slāvu kultūrā šāda jēdziena nav, bet ir cits ticējums – pieņemt šādu nicinājumu nozīmē apturēt savas dzīves laimīgās stundas, piesaistīt  sāpes, nepatikšanas un bēdas. Daudzi pulksteņa prezentāciju interpretē kā šķiršanās simbolu.

Mākslīgie ziedi

Dzīvo augu kopijas ir skaistas, bet mirušas. Tie nedod sēklas un augļus, tāpēc neattīstās, izraisot asociācijas ar dzīves beigām. Tāpēc arī tie ir jānes uz kapsētu. Mākslīgais zieds izstaro negatīvo enerģiju.

Nedzīvie augi darbojas “vampīru” lomā, īpaši, ja atrodas dzīvojamā telpā. Viņiem regulāri nepieciešama enerģētiskā nodrošināšana, ko dāvana saņems no mājsaimniecībām.

“Mirušie” ziedi iesūc visu labo, kas ir mājas atmosfērā. Ģimenes locekļi sajutīs apātijas, depresijas, vienaldzības parādīšanos. Rodas nesaprašanās un vēsums attiecībās starp cilvēkiem.

Spogulis

Jautājums, vai radiniekiem ir iespējams dāvināt spoguli, ir izdevies iegūt lielu skaitu pārliecību. Šim objektam tiek piedēvētas mistiskas īpašības, kas tiek uzskatīts par portālu aizsaulei vai citai pasaulei. Galu galā ne velti tieši spogulis tiek bieži izmantots zīlēšanai, un tiek uzskatīts, ka tas var atņemt jaunajam īpašniekam vitalitāti.

Atstarojošais stikls savāc sliktas emocijas, jūtas, domas un var to paturēt mūžīgi, ietekmējot ikvienu, kurš skatās uz savu atspulgu.

Tautas uzskats vēsta, ka spogulis izvēlas skaistumu, jaunību, enerģiju un var novest pie šķiršanās. Tāpēc jāizrāda modrība, izvēloties nedrošu suvenīru.

Čības

Tas var šķist smieklīgi, taču sievietei nevajadzētu dāvināt istabas čības savam mīļotajam, jo ​​viņš tajās var atstāt ģimeni.

Kad dāvina kaut ko “uz kājām”, pareģo apdāvinātajam tālajam ceļam. Viena no tautas ticībām vēsta, ka, ja meitene uzdāvinās čībās savam mīļotajam, tad arī šķiršanās nav aiz kalniem.

Istabas apavi, kas iegūti kā dāvana, uzskata par sliktu zīmi. Pat visomulīgākie mājas apavi, pareģo smagas pārbaudes, garas slimības un nāvi.

Tas ir tieši saistīts ar apbedīšanas rituāliem: saskaņā ar kristīgajām tradīcijām mirušajam nācās nēsāt uz kājām “baltas čības”. Māņticīgs cilvēks to var novērtēt, kā ātras nāves vēlmi un reaģēt negatīvi.

Trauki

Trauku dāvināšana svētku pasākumam ir izplatīta ideja. Īpaši tad, ja suvenīrs ir skaisti iesaiņots, izgatavots no kvalitatīviem materiāliem un ir pasniegts ar sirsnīgiem apsveikumiem.

Šeit galvenais nav nejauši uzlikt saskrāpētus vai saplaisājušus traukus. Salauztie virtuves piederumi simbolizē “salauztu dzīvi”, kas var negatīvi ietekmēt cilvēku un viņa ģimeni: izzudīs harmonija attiecībās, sāksies nepatikšanas.

Monēta jāievieto krūzītē vai šķīvī. Citādi tukšie trauki, izraisīs arī materiālās problēmas.

Dūraiņi

Dūraiņi un cimdi vienmēr tiek uzskatīti par emociju un jūtu paušanas simbolu.

Viduslaikos trieciens sejā ar šo piederumu runāja par nolaidības un cieņas aizskaršanas izpausmi. Visbiedējošākā māņticība ir tāda, ka dāvinātie dūraiņi var izraisīt konfliktus, sabojāt attiecības vai šķirties no mīļotā.

Tāpat tautā ir uzskats, ka ar šo garderobes priekšmetu var nodarīt kaitējumu. Ja rodas šādas bažas, varat izpirkt dāvanu par simbolisku summu. Tad negatīva rīcība sliktai ietekmei tiek anulēta.

Maks

“Brīvais” maks ir, nopietns iemesls atstāt tuvāko cilvēku bez iztikas uz ilgāku laiku. Šāds priekšmets simbolizē finanšu trūkumu, viņš var nest “hroniskas” grūtības ar naudu.

Makam jābūt piesūcinātam ar naudas enerģētiku. Tajā ir pastāvīgi jāuztur šī enerģija, bet, ja maks sākotnēji ir tukšs, tad nav iespējams, tajā piesaistīt daudz naudas nākotnē.

Dāvināts  tukšs maks var atspoguļoties arī dāvinātājā, sekmējot viņa veiksmi un veiksmi finanšu nozarē. Lai neitralizētu negatīvo pārliecību, pietiek ar to, ka makā ievietojat dažas monētas.

Galda piederumi

No praktiskā viedokļa šāds prezents ir lietderīga saimniecībā. Tomēr pazīmes un māņticība, kas izraisa cilvēka ikdienas dzīvi, stāsta, ka nav pieņemts dāvināt durošus, asus un griezīgus priekšmetus.

Viņi piesaista nelaimi un bēdas, noved pie konfliktiem un naidu. Noteikti visi ir dzirdējuši frāzi: ja jūs iedevāt vīrietim nazi, jūs būsiet ar viņu “pie nažiem”.

Vēl viens populārs uzskats ir tāds, ka galda piederumu asās malas pievilina mājā ļaunos garus. Tāpēc, pieņemot šādus priekšmetus kā dāvanu, šī notikuma varonis iegūst ļaunu garu. Ja nav iespējas atteikties no šādas idejas, jums jāņem monēta no saņēmēja. Šī simboliskā izpirkuma maksa būs “pretlīdzeklis” bīstamajai dāvanai.

Avots:

zagovormaga

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru